Saturday, 14 July 2012

Flash Mob di KLCC

Hai Assalamualaikum !

Sila la datang beramai-ramai di KLCC esok 15JULAI2012 dekat Taman Klcc ada Flash Mob disana :) Aku adaaaaaa, itu pentingg. Haha . Confirm happening okay. Sila-sila la datang. Ada ramai artis and PerdanaMenteri kita, Najib. Datang yeee . Jumpa anda di sanaaaaa ! Enjoy our flash mob danceee :))

New gadget :)


Hai Assalamualaikum

Finally , dapat jugak new phone lepas phone hilang haritu. Ganti dengan phone Samsung Galaxy Y. Kecik ni phone ni and comel sgt mcm aku *k muntah. Hahaha ! See my cover phone, thats cat okay. Miaw miaww, Very-2 cuteee . Alaaa, murah jer. Tak sanggup beli mahal-2 . Hehee. Thanks to my family. I love youuuuuu !

Wednesday, 4 July 2012


Saya rindu awak sebenarnya. Walaupun kita selalu jumpa , lepak tapi taktahu kenapa mesti rindu kau lagi. Adakah aku dah terlalu sayangkan kau? Hm, aku taknak sayang kau teramat sangat sebab aku tak pasti kau adalah jodoh aku. Aku taknak berharap lebih, nanti aku yang sakit. Tak sanggup ! Kalau ada jodoh tak kemana kan, InsyaAllah. Bila jumpa kita okay, manja, gelak-2, bahan orang, kutuk orang, comel-2 gitu tapi bila dah balik dan esoknyaa macam biasa saja. Perkara biasa la. Hilang entah kemana romantik awak, comel-2 awak tu. Takpa, saya dah masak dengan perangai awak gitu ;p


Aku kuat merajuk kann, kau pujuk . Comel okay time kau pujuk tu. Then kau selalu buat muka 'comel' yang aku rasa menyampah sangat. Rasa macam nak hentak-2 je muka kau tuu biy. Hhaha. Buruk benor, perli kee? Rindu time kau pujuk aku. hihi :p Aku ingat lagi ayat kau pujuk mesti macam ni "alolo,comel comel , jgnlah buat muka. nnti nampak gemuk sgt tapi still comel okay baby" Sweetkan gila ayat kau biy. SANGAT ! Haha. Tak gunaaa ! Tp comel masa kau cakap mcmtu. Serious rindu gilaaa dkt awak, Zhafran :(

Love, YourGirlFriend :)

Happy birthday Kecik !


Hi Assalamualaikum, 

Post ni utk birthday girl sorang ni. Sorry lambat update pasal kau. Aku update ni, terharu tak ? Terharu pleasee please. hihi :p Budak yang berhijab dkt gmbr tu taw, bukan yg freehair. Yang freehair tu siapa entah, aku pun tak kenal. Sombong kot budak tu. Si kecik ni budak college aku.

Birthday girl ni namanya Noreen Natasha. Kami panggil dia Kecik sbb dia kecik sangat tak macam mulut dia. Hahahaha :D :D Suara dia KUAT sangattt tersangat ! Dari jauh kau dah boleh dgr suara dia :P Dia ada tahilalat Siti Nurhaliza, dkt bwh bibir kot tak silap aku.  Dia pendek, rendah je tapi suara dia tinggi sangat taww. Jangan pandang dia atasbawah atasbawah je okeng. Dengar dulu suaranya bila menyanyi, hambik kauuu. Terkejut nanti. Hahaha, kan cik!

Happy Birthday to you, Happy birthday to you, Happy Birthday to KECIK , Happy Birthday to youu ! Muah kiri muah kanan. Hope kita bestfriend sampai bila-2 okeng. Tolong lah tolong lah pelahan kan suara sikit . Hahaha. k gurau tau sayang. Hihi :p May Allah bless you. Kalau boleh tinggi lagi, sila lah tinggi sikit . hihi. Kau dah gemuk, kurus sikit ! Haha takpa la , hati bahagia kannnn. Take caree ! Love , MimiMok :)

Dancing dancingggg

Hi Assalamualaikum !
K jgn tanya sbb apa aku dah lama tak update. bukan sbb malas, bukan sbb penat tapi sebab TAKDA IDEA. Err, nampak tak CAPSLOCK di situ. hehe :D Post ni actually utk Dance crew saya. Ceh, dance crew ler sangat kan. Dah banyak menari tp malangnya berat bdn tak turun-2. Eyy, apa ni apa ni. Urgh , please laaaa. Nak kurus SIKIT. Alaa, sikit jer pungggg.

Nak cerita ni nak cerita, kali ni aku dance KPOP weh . Walaweihhh ! Kpop tu. kau hado ? Non-hado kannnn :p Bhaha! K bangga gila dpt menari step kpop. Ni la lagu kitorang dance "Iam The Best-2NE1". Best jugak menari kpop act. Korang mesti try okay, sila cuba and try laaa. Confirm sangkut dgn Kpop nnti. Step kpop ni comel-2 jerrr tapi step comel-comel tu la aku tk dpt buat sangat sbb Eleh-eleh. Aku part Park Bom. Gitu kot ejaannya. Sorry for fans kpop, saya tak reti eja nama artis kpop. haha. fail okeng :) Nak tahu Park Bom yang mana? Bukak link bawah ni and tengok girl pakai sweater kelabu yang comel comel macam AKU tu. Haha *Tangan ke dada Mata ke atas :p Senang kan step tu and tu yang aku sukaaa ! Yang lain semua susah, tapi kena buat semuanya jugak act. K taktahu nak ckp apa dah. Siapa minat dance tu cepat-2 lah sebarkan bakat anda :)


Wednesday, 20 June 2012

Hai hey ! Assalamualaikum.

Lamanyaaaaa tak update blog kan. Ramai suruh saya update blog balik. Urhh! Taktahu nk taip apa act . hehe. Aku akan aktif balik dlm taip menaip blog ni. Sabar ye followers semuaaa . Hihi. Skrang bnyak sangat laman sosial.Facebook, Twitter, Blogger dan macam-2 lagiiii. Malas aku nk sebut satu-2 . Korang mesti tahuuu punya kan. Nak story pasal apa eh. Ergh! Banyak sbnarnya nk story, tp nanti lah. Goodnight ! Eh salah. GoodMorningg. Love , TuanEmpunyaBlog :)

Tuesday, 3 April 2012

Happy Birthday to me.

Happy Birthday to me, Happy Birthday to me , Happy Birthday to ME , Happy Birthday to me :) Fuhh fuhhh ! *tiup lilin . haha ! Berangan kejap. Yeayy ! Harini ni yang bertarikh 3 April 2012 . Cukup padat umur aku 20Tahun . Fuyooo ! Dah ke alam remaja aku . Fewit fewit ! Kalau orang dulu-2 , umur macam aku ni dah boleh kawin and ada nak lagi . Tpai sekrang semua busy dgn kerja kan. Jangan nk menggatal sangat kawin awal-2 ye . hihi :)

Aku harap tahun ni akan lebih bermakna lagi dan dan lebih matured kan aku yee . Aku akan capai cita-2 aku utk jd seorang yg berjaya dlm bidang aku iaitu Pengurusan Hotel .Ok, pahal ayt aku mcm budak sekolah ni . Err , k tak kisah . yang penting korang sukaaa . wokey ! Tak tahu nk cakap apa dah . aku harap dimurahkan rezeki dan selalu senyumm :)

Sunday, 1 April 2012

Hello APRIL :)

Hai Assalamualaikum,

Jangan persoalkan kenapa aku dah lama tak update blog ni . Sorry sesangat . Im busy now. Ceitt ! Ayat rasa nk dpt penampar je kan . Eh takda lah . Kebelakangan ni busy practice Dance untuk Convocation College saya 14April . Okay , this post untuk this month right ? HAI HELLO APRIL ! Hai hai haiiiii , hellooo ! See, kemain excited aku kan jmpa bulan aku dikeluarkan untuk melihat dunia . Bulan ini busy sangat act dgn aktiviti aku dkt college lagi . Ohmai , bulan yang meletihkan act :) Nak tahu aku buat apa this month , tungguuuuu :)

Haaa, ini diaaa . Harini April FOOL kan ? Alaaa, yang memperbodohkan orang tu . kita perbodohkan orang kita yang jadi bodoh . So, tk payah nk April Fool sangat ye kawan-2 :) So , watlek watpis :p k ayat gelabah sikit . hehe :) Nak cerita ni . nak tahu takkk ? nk dgr takkk ? nak takkk ?!! Hewhewhew. This month busy sikit lah since aku join Dance Club at college ni haa . nak meliuk bentukkan badan ingat senang . Mak jemahh pun tak boleh nyahh. Susah banget nak buat tahuuu . Tapi kalau dah minat tu , pun boleh . best gilaaa okay .

K ni aktivti aku untuk Bulan April . Pasal birthday dulu lah ye,

  • 3APRIL aku dikeluarkan untuk melihat dunia oleh mama ku tersayang . Kesian dia bawak aku kehulur kehilir dengan perut memboyot . Atoto , comelnyaaa :)
  • 18APRIL birthday my cousin , Zalikha . Ayong ! Kau dah tuaaa . kita DEMAND HADIAH dkt kak Mira taww. Cunsss :D
  • 26APRIL birthday Eyra , kawan aku dkt college . Minah paling sporting hancus laaaa dia . Memang best sangat lah kwn dgn kau babe :) 
  • 27APRIL birthday boyfriend aku , Zhafran . Mamat tingtong gilaa meroyan . Semua dkt kau lah biy . Meroyan tak tentu pasal . K skrang aku rasa lagi happy bila kita layan mcmtu :p 
Errr , ini je kot yang aku ingat lah . Sorry lah der kalau aku tak ingat birthday korang yang lain . Sorry bah , memory card aku low . heheheee :) Okay , untuk aktiviti aku pulakk . Aktiviti lah sangat kaaaan , puihh ! 
  • 14APRIL Salsa and Arabian Dance for Convocation Dinner at Hotel Istana.
  • 21APRIL Arabian Dance at MMU, Cyberjaya
  • 25APRIL Competition Dance at Bandung , Indonesia.
Ini hanya untuk Bulan April sahaja . Busy kan aku since masuk dance ni. Tapi takda mengacau study pun . So , watlek sudah kan. Tapi Incik Boypreng kita terpinggir lah . Kesian kau biy . Haha ! Takpa kannn :)

K dah panjang sangat aku merepek ni. Kbai :)

Sunday, 11 March 2012

:/

Hai Assalamualaikum ,

Ya Allah , lama nyaaaa tak update blog aku ni haaa . Dah berhabuk , busuk dah agaknyaa blog aku . Sorry ye wahai blog . takda idea nk update blog sebab kebelakangan ni JIWA KACAU sikit . So, apa lagi layan perasaan ler . Hihi . Biasa lahhh couple kan , ada yang happy ada yang sedih. Kesian bebenor, kronik sangat couple ni . Haih, macam-2 ler terjadi. Lotih den nak pikirkan yoo . Aku malas ckp banyak la . Jiwa kacau macam-2 boleh buat ayat kemain jiwang lagi . Yelaaa , otak pun letih sbb banyak berfungsi fikir macam-2 . Nak tidur pun tak lena tapi MAKAN TETAP SEDAP .Muehehe :) Okeng lah , sini sahaja entri ni. Saje je update , taktahu nak ghoyak cemano lagi. Nak taip panjang pasal benda ni ? Idok la teman :)

Kenapa banyak loghat dlm entri ni ? Lantak , den tibai jo. Hewhew ^_^

Tuesday, 28 February 2012

Kl - Melaka - Jom Heboh - Melaka - Kl :)

Hai Assalamualaikum ,
Weeee , hari sabtu dan ahad perjalanan yang panjang sangat bagi Kami . Eh ! Bukan aku dengan boypreng yee . Kalini dengan gegirl akuuu , bestfriends forever lah katakan . Berjalan sakan lah kan kami sabtu dan ahad kelmarin. Plan pergi Jom Heboh dekat MITC Ayer Keroh , Melaka. Alang-2 tu jengjalan sekali yee dekat Melaka . Tidur semalam dkt Melaka . Aku pergi dengan Geng Gegirl aku . Mimi Afiza, Kecik , Eiyaa , Fai . Sorang kena tinggal sebab kerja , Eyra . Kesian . Lagipun tak muat kereta . Takpa lah sayang . Nanti kita plan yaww :) Okay nak cerita panjanggggg ni. Ktipu ! Hee :)

Kitorang gerak dari KL pagi sabtu around pkul 12lebih kot . Tak sure lah then terus je ke Melaka . Berhenti dkt RnR Nilai , makan . Perut laparrr gilaaa . Okay dah makan, terus kan perjalanan terus pergi ke Jom Heboh , Ayer Keroh . Walawehh , sampai dkt Jom Heboh pkul 3 kot . Panas tersangat sangat lah time tuu . Alahai , memang hitam lah kan wa cakap lu. Takpe lah , bukannya selalu . Heee , sekali tengok berbelang wokkk . Hewhew :) Hape lagi , dah sampai jom heboh tu usha Artis lerr . Rugi lah kalau tak usha artis kan. Sekali tengok ada Nabila Huda , Kamal Adli and Eka Af dan Aiman Hakim Redza . Handsome gilaaaaa Aiman tuuu, tahu tak Aiman tu sapa ? alaaa , Amir dalam Vanilla Cokelat yang sweet gilo tuu . Wow ! Face to face , eyes to eyes woii . Ktipu ! Hahaha . Seriously dia handsome gilaaaa bhai *Nanti tgk gmbr ye. Kamal Adli pun handsome wooo , biasa lah retisss kan. Nabila Huda cun woo and sempoi gilaa . Tak sombong langsung . Kepala gila jugak rupanya .









Okayy dah penat jalan-2 dkt Jom Heboh balik rumah lah . Kitorang tidur rumah abang kecik . Alang-2 abang dia takda dkt rumah . kitorang buat macam rumah sendiri lah. Tidur terlentang ke tertonggeng ke tergolek ke PUN BOLEH . Hihi. Balik rumah mandi-2 , baring-2 , tengok tv and buat kecoh kejap . Dah siap nk keluar makan and nak jalan-2 dkt Dataran Pahlawan tu . Keluar lahh jalan-2 time tu pulak ada show kereta apa entah . aku pun taktahu . hewhew :) Memang gempak gilaaa lah . Dah penat berjalan, balik tidur la apa lagi :)







Okay, hari last dekat Melaka . Pergi jalan-2 sekitar Melaka . Pergi Taman Buaya lah, main Go, naik kereta Lembu lah . Walaweh , bau nya wangi betul . Hihi :) Berjalan sakan lah time tuu sampai tak cukup kaki nak jalan . Seriously penat gilaaa okeng . Lagipun time tu tengah hujan renyai-2. Memang best lah kan . hehe. Pengalaman naik lembu tu aku tak boleh lupa , dah macam nak tecabut kereta lembu tu dahh . Errr , takut :/ Dah puas jalan-2 dekat Melaka . Masa untuk balik KL . Yeay ! Memang penat tersangat lah berjalan sakan dekat Melaka tu. Hape lagi semua tidur lah kepenatan dalam kereta . Mimi je tak tidur sebab dia drive kan . Kesian dia penat gilaa . Berhenti dkt RnR Nilai makan Nasi Lemak Power tempat yang selalu family aku pergi . Memang best gilaaa lah . Sampai 2pinggan aku tibai , terbaik ! Hujan pulak , memang lapar lah kan. hee . Dah sampai KL , hantar Eiyaa dkt KTM Bank Negara sbb dia nk balik Sungai Buloh . Kitorang pun paln pergi Dataran Merdeka . Tangkap gambar dekat sana . Cantik wooo banggunan tu dia bertukar-2 warna . KJakun ! Haha , memang lahh . dah lama tak tengok Dataran Merdeka waktu malam . Jakun kejap . hihi . Tangkap-2 gambar ler hape lagi . Memang tak reti penat lah kitorang kan . Takpa , selagi boleh berjalan kita berjalan . Hewhewhew :) Dah puas pergi dataran , balik rumah lah apa lagi . Sumpah penat gilaaa tapi seriously enjoy sangattt ^_^














Okay dah , itu sahaja aktiviti aku sabtu and ahad lepas .Hope korang suka baca entri ni . LOVE :)