Thursday, 15 December 2011

First Date with Zhafran :)

Hai koranggggggg ,
tengok lah tajuk tu . kemain confident lagi datinggg ye . happy yee . Errrr , memang suka sangat dapat dating dengan boyfriend tapi malang nyaaaa apa yg plan semua tak menjadi . Hmm , nak cerita panjang ni . Okayy , ready yeahh . Baca je tawww .

dah siap-2 cantik-2 make up bagai semuaaa , keluar rumah around pkul11 lebih kot cenggitu then mama hantar sampai Bandar Tasik Selatan sbb aku nak amik KTM nak pergi Setia jaya . Okayy stop dkt situ . Nak tahuuu . 2jam aku duduk dalam KTM tu. Mak aihhh wa cakap lu . Dah boleh tidur bangun balik tidur dah. Tak dpt tmpat dduk kan. Kesian gilaa kena berdiri . kalau nak pergi SetiaJaya kena lah tukar dkat KLSentral . Tukar lah tunggu tren lagi tuu . Hmm . Dah lah . Menyampah betul aku naik ktm . Baru aku tahu kenapa kwn aku buat muka kalau Ktm lambat . Heee . Sampai Setia jaya around pkul2 lebih kot mcm tu . Jumpa dia kejap . Mak aihhh , malu gilaaa jmpa . yelaaa . Firstdate lah kata kannnnnn . Hee . Malu ler. Nasib rambut aku panjang boleh lh sorok-2 muka sikit. Kreatifkan aku . hehe :D

Dia ajak pergi minum kejap then pergi setle kan problem dia (Takboleh dicerita) . Lamaaaaaa gilaaa bhaiii tunggu dia settle problem dia tu . kiranya pkul6 kot baru settle . Berjanggut jugak lah tunggu kau biyy. Heheee . Nasib ah ada kwn dia nama Zul tu . dah settle satu dia balik college dia kejap sbb nk amik Gf Zul nak hangout sesama . Kawan dia Dyla and Zul . Mereka Comel gilaa okayy . Hehee . Baru first time jumpa and lepak dgn diorang . Happening gilaaa okayyy . Heee. Okayy dah stop it .

Plan memang nak tengok wayang Ombak Rindu . OMBAK RINDU set dalam otak . okayy Settt ! Plan nak tengok dkt Sunway . Err, diorang ckp takda pape lah Sunway . Okay fine ,aku diam jee . Plan nak pergi Midvalley pulak. Okayy masa otw tu jalan jem pulak kan .a da lah pulak excident dkt jalan tu . Time tu pkul7lebih tak silap aku . Dah semua malas nak ikut jem tu . Cancel Midvally . Plan Pavilion pulak . Dah parking semuaa dkt Pavi . Tiket semua dah beli bagai . Kitorang pilih wayang pkul 9.45 , lambat gila kan. Takpe sbb memang set nak tengok OmbakRindu jugakkkk . sementara tunggu masa nak masuk , pergi jalan-2 dulu dekat Pavilion tu then pergi lah dkt Fahrenheit tu . Best gilaaa barang-2 dkt Fahrenheit tu okayyy . Errrr :/ Penat jalan then jam nk dkt pkul 9.30 . Pergi Pavi balik , beli lah segala makanan tengok wayang kan Popcorn , and Softdrink 2 . Heheee. Sekali nak masuk tu time check tiket dorang kata Screen wayang tu rosak lah . Err, macam #%^#% . Menyirap betul lah kitorang . Bukan nak bgtahu awal-2 . Pergi kaunter balik . Ambik duit balik. Okayy , macam tknak balik.

Dah wayang pun ada problem. Pavilion pun management teruk ke ? Hmm  Hampeh lahh ! Dah bayar parking . balik timeee . Tapi semua taknak balik lagiii . Pergi lah jengjalan dekat KL tu haaaa . Jalan lah mana kitorang sukaa yee . Lantak lah . Semua plan tak jadi . Tapi our first date still best okayy . Happy gilaaa sangat . You , its okay . maybe later kita tengok Ombak Rindu eh . Btw , semalam our first date is the besttt okay biyyy . haha :D You asik kena bahan dengan Dyla and Zul . Padan muka you . heheeee . For Dyla Zul , hai . Thanks korangg sbb kenal dengan i . Wlaupun baru kenal , korang memang best okayy . heheh . Thanks because being my friends :)


Dyla and Zul . Mereka comel okayyyyy . Mulut bising tapi Best :)


Aku and Zhafran . You're so Annoying but i love you.